1: チキンのカレー – Chiken curry 2: サンバル(野菜のカレー) – Sambar (vegetable curry) 3: ナスとじゃがいものコロンブ – Colombs of eggplant and potatoes 4: キャベツのポリヤル(炒め物) – Poriyal of cabbage (Fried foods) 5:ウシリ(豆のカレー) – Usiri (beans’ curry ) 6: アチャール(漬物) – Achar (Pickled vegetable)



珈琲











Q : 毎回どのようにメニューを選んでいるか?
肉豆野菜をバランス良くいれるのと
南インドなら南インドでカレーを揃えるようにしてます。

Q : 続けてどれぐらい?
まだ、ねぎし珈琲として本格的に動きだしてからは1年経ってないですね。

Q : お袋の味は?
おばあちゃん子だったのでばあちゃんの、けんちん汁ですかね。ちょっと油多くて味噌仕立てなのになぜか色が灰色で。
でも食べると美味しいという。

試しに何回か作りましたがあの味は再現できてないです。

Q : 苦労したこと or 失敗談
ワダ(メドゥワダ)というインドの軽食屋にある豆の揚げドーナツがあるんですが、それはずっと失敗してました。原因は混ぜ方が足りなかったんですけど。


Q : お勧めの調味料は?
ヒング(アサフェティダ)ですかねー。インドの臭い調味料なんですが、通称悪魔の糞と言われるほど臭いです。でも油で炒めるといい香りになる不思議な調味料です。

Q : 普段の仕事は?
ビジネス向けの食のポータルサイトで、取材や編集をやってます。


Q : 運搬方法は?
大体車輪付きのクーラーボックスで移動してます。電車も乗ります。

Q : オススメのお店?
エー・ラージ
(池袋)
http://tabelog.com/tokyo/A1305/A130501/13003913/
ケララバワン
(練馬)
http://www.keralabhavan.com/
どちらも南インド料理です。

Q : How do you choose menu every time?
I choose meat, beans and vegetable to keep a good balance and buy at South Indian for type of South Indian curry

Q : How long have you been doing?
Just for one year since I've started as Negishi coffee


Q : Tell me about the taste of your mom's cooking?
(Mom's specialities or favorite menu of mom's cooking) can be father's, grandfather's or grandmother 's

I spent lots of times with my grandmother so I like her Kenchin-jiru. It's a bit oily and looked gray even it was made by miso but taste was really good.I tried to cook her Kenchin-jiru several times but could not reach the same taste.

Q : Any hard or failrue story
I've been making Wada(Meduwada) which is bean's fried donuts at Indian right food shop but I failed many times. I know the reason was lack of mixing.

Q : What is your recommneded spices?
I think Hing (asafetida). It's Indian's stinky spices and really bad smelling as it is called "eviel's feces" but the smell becomes good after stir frying with oil.

Q : what do you do?
I am an editor and coverage food's portal site for business

Q : How do you carry?
I usually use cooler box with wheel. I use train, too.

Q : Any recommended restaurants?
A RAJ @IKEBUKURO
keralabhavan @NERIMA
Both of them are South Inidian Foods