Q : 毎回どのようにメニューを選んでいるか?
肉豆野菜をバランス良くいれるのと
南インドなら南インドでカレーを揃えるようにしてます。
Q : 続けてどれぐらい?
まだ、ねぎし珈琲として本格的に動きだしてからは1年経ってないですね。
Q : お袋の味は?
おばあちゃん子だったのでばあちゃんの、けんちん汁ですかね。ちょっと油多くて味噌仕立てなのになぜか色が灰色で。
でも食べると美味しいという。
試しに何回か作りましたがあの味は再現できてないです。
Q : 苦労したこと or 失敗談
ワダ(メドゥワダ)というインドの軽食屋にある豆の揚げドーナツがあるんですが、それはずっと失敗してました。原因は混ぜ方が足りなかったんですけど。
Q : お勧めの調味料は?
ヒング(アサフェティダ)ですかねー。インドの臭い調味料なんですが、通称悪魔の糞と言われるほど臭いです。でも油で炒めるといい香りになる不思議な調味料です。
Q : 普段の仕事は?
ビジネス向けの食のポータルサイトで、取材や編集をやってます。
Q : 運搬方法は?
大体車輪付きのクーラーボックスで移動してます。電車も乗ります。
Q : オススメのお店?
エー・ラージ
(池袋)
http://tabelog.com/tokyo/A1305/A130501/13003913/
ケララバワン
(練馬)
http://www.keralabhavan.com/
どちらも南インド料理です。
Q : How do you choose menu every time?
I choose meat, beans and vegetable to keep a good balance and buy at South Indian for type of South Indian curry
Q : How long have you been doing?
Just for one year since I've started as Negishi coffee
Q : Tell me about the taste of your mom's cooking?
(Mom's specialities or favorite menu of mom's cooking) can be father's, grandfather's or grandmother 's
I spent lots of times with my grandmother so I like her Kenchin-jiru. It's a bit oily and looked gray even it was made by miso but taste was really good.I tried to cook her Kenchin-jiru several times but could not reach the same taste.
Q : Any hard or failrue story
I've been making Wada(Meduwada) which is bean's fried donuts at Indian right food shop but I failed many times. I know the reason was lack of mixing.
Q : What is your recommneded spices?
I think Hing (asafetida). It's Indian's stinky spices and really bad smelling as it is called "eviel's feces" but the smell becomes good after stir frying with oil.
Q : what do you do?
I am an editor and coverage food's portal site for business
Q : How do you carry?
I usually use cooler box with wheel. I use train, too.
Q : Any recommended restaurants?
A RAJ @IKEBUKURO
keralabhavan @NERIMA
Both of them are South Inidian Foods