today’s menu ①ごはん(特製おかかふりかけ) ②かぶの味噌ポタージュ

鰹と昆布ダシの和風ロールキャベツ

アジの南蛮漬け

夏野菜の白和え

ジャガイモの明太マヨ炒め

ササミと舞茸のおろしポン酢

手作り浅漬け(枝豆とミニトマト)

Q : FOODをやっていてよかったことは?
ごはんを食べてくれて、美味しいと言っていただけること。美味しそうな顔を見られること。初めてお会いする人ともごはんを食べてくれることによって仲良くなれる。イベントで色々な音楽が聴けることです。

Q : お袋の味は
ユキ
●しょうが焼き
●唐揚げ。
●おばあちゃんが作るインスタントラーメン:おばあちゃんのインスタントラーメンは小さい頃にお腹すいたと遊びに行くとそれがインスタントラーメンだってわかってるんですけど、おばあちゃんが作ると何かが違う気がして、すごく好きです。

ナオ
●お母さんのドライカレー:粗挽きのひき肉で、ゴロゴロしたカレーですごく美味しいです。
●おばあちゃんのかつおのたたき:ニンニクたっぷり、薬味たっぷりのパンチのある、他では食べたこともないかつおのたたきで大好きです。

Q : おすすめのスパイスや調味料は?
味の母。普通のみりんとは一味違って、料理がぐっとおいしくなります!

Q : 好きな料理 or 食べ物は
ユキ
●エリンギ:食材として大好きで、何にでも入れてしまう。モキュモキュした食感が好きです。
●酢豚:最近酢豚が好きで、いろんなお店に行って食べ比べしてます。

ナオ
●シメサバ:居酒屋とか行くと、みんなそんなに好きじゃないだろうなと思うんですが、頼んじゃいます。
酢の〆度合いがお店によって違うので、面白くて好きです。自分で作ったことはあるんですけど、なかなかとろっとした酢にならなくてもし得意な方がいたら教えて欲しいです。

Q : 運搬方法
基本電車でのアナログ移動。たまーに車です。

Q : 今後やってみたい料理
●おでん:おでんの機械を持っているので是非活用したいです。
●ビュッフェスタイル:皆さんが選んで取ってもらう形式でやってみたい。

Q : オススメのお店
中華喫茶 大使館(今は立ち退き中):酢豚の食べ歩きで一番美味しかったお店。酢豚は油で揚げた衣に味がじっとり入って重たくなりやすいのですが、そこはカリとジューシーで
味が染み込んできて美味しかったです。

●シルビア:ドラマとかに出てきそうな、ザ純喫茶的なお店で、ナポリタンなど想像のものがあり雰囲気がとっても好きです。

●パーラー江古田:初めて行った時にこんな美味しいパンはないと思って、衝撃だったのでオススメです。

●もんくすふーど;ジャズが流れていて自然食を扱った定食で品数のバランスも良く、学生時代に通っていました。現在のFOODにもつながるのでオススメです。

●TOSHIYA verde:イタリアンもお寿司でもどんなジャンルある創作料理のお店で、とっても美味しいので是非食べて欲しいです。

Q : What is a good things which you continue making food?
We can hear people saying our food is delisious.
We can see their happy face because of our food.
We can be friend by our food even it is fist time to meet.
We can listen to any kind of music in a event.

Q : What is your mother's taste?
YUKI
●Pork fried with ginger
●Fried chiken
●Instant noodles which is made by my graundmother: When I was a child, I went to grandmother's house and ate the instant noodles which she made. I knew it was just an instant noodle but I felt the tast was different and liked it if she made.

NAO
●My mother's dry curry:It has rough minced meat so it has impact of the meat inside of the curry and is really delicious.
●My grandmother's made chopped bonito:Lots of garlic and strong spices are fully in it. I can not find such chopped bonito anywhere so I love that.

Q : What is your recommended spices?
"AZINOHAHA"
This is different from the common sweet sake and it makes food really delicious.

Q : What is your favorite meal or food?
YUKI
●Eying Mushroom: I love it as an ingredient. I use it for anything to make some foods. I like texture of MOUKYU MOKTY.
●Sweet and sour pork: I like it recently and go to various restaurants and eat to compare.


NAO
●Pickled mackerel:When I go to Izakaya, I often order it but I think everybody doesn't like it. I like it and interesting because the test in vinegar is different depends on shops.I made it before but could not make it thicker. I want to know somebody who can make it better.

Q : The way of currying
We use a train on the base. Sometimes we use a car.

Q : What kind of meal do you want to try it?
●ODEN: We have a machine for ODEN so we want to do.
●Buffet style: The style that everybody help by themselves to choose their favorite one.

Q : Any recommend restaurant
●Chinese caffee "Taishikan"(there is nothing): That was the best of sweet and sour pork in the restaurants where I tried it.Sweet and sour pork is easy to become heavy taste in fried,but it was fresh fried and juicy there.
●"SILVIA":I like a japanese old style coffee shop. where I like atmosphere and have a base of NAPORITAN.
●"PARLOR EGOTA": When I went to there first time, I had not such a delicious bread. I recommend there.
●"MONK'S FOOD": When I was a student,I went there well.There is restaurant of natual food and balance of food is good. I listened to JAZZ. I recommend it becouse it leads me to make a food now.
●"TOSHIYA verde":There is creative food shop where we can eat any kind of foods of like Italian and Sushi so I want you to try there.