today's menu

パゲット+リエット - Baguette + Rillette

ヴィシソワーズ - Vichyssoise

キャロットラペと紫キャベツのピクルス  - Pickled carottes râpée and violet cabbage

ひよこ豆とツナのサラダ - chickpea and tuna salad

サーモンとズッキーニのキッシュ - quiche with salmon and zucchinis

ローストポークのきのこソース - roasted pork with mushroom sauce

無花果と胡桃のパウンドケーキ - fig and walnut pound cake

カレー(鶏肉と茄子とししとう) - curry rice with chicken, eggplant and green pepper

Q : 普段の仕事は
ずーーーっとグッズのデザインをしています。
キャラクターだったりスポーツブランドだったりアーティストグッズだったり。
布物からアクセサリー、文具、陶器、玩具、、、いろんなものをつくります。

Q : 悩んでしまったこと
自分にはお酒を呑まない人の気持ちが分からない、
そして甘いものに興味のある人の気持ちが分からない、
という壁につい最近ぶちあたりました(まだ悩み中)。

Q : お袋の味(お母さんが得意だった料理、お母さんの料理で好きなもの)
実家にいる時は気付いてませんでしたが、
帰って「何食べたい?」て聞かれると、
「揚げた肉団子の甘酢あんー」て答えてるので、
それが好きなようです。
あと、炒り卵のはいったナポリタン。
自分でも作ります。やさしい味。

Q : 運搬方法
真空パック機を多用しています。
お料理は真空パックして、おっきめのクーラーバッグとカート、か、
量がそんなにない時はリュックとか。

Q : オススメのお店
"DELHI" @銀座
カレーではここのお店が好きです。
http://www.delhi.co.jp/

"le matin" @西荻窪
ワインバーでよく行きます。
月一でやっている昼市という飲屋街のお祭りで、ここのお店で私もカレーを出しています。

"本むら庵" @荻窪
ここのおそば屋さんが好きで、昼からよく飲んでいます。
http://www.honmura-an.co.jp/

Q : すきな音楽(最近はまっているなど)
Alek et les Japonaises

Q : what do you do for work?
I am a product designer for character, sports brand, artist products. I design anything from fabric to accessory, stationery, ceramic and toy.

Q : Is there anything you had a hard time with?
I don't understand people who don't drink and who likes sweets. I've been having a hard time to understand therm even still now

Q : Whats your favorite mother's home cooking?
When I was living withe my parents, I didn't realized I liked fried meatball with sweet and sour sauce. But whoever asks this question, this menu comes up in my mind.
Also, I like Neapolitan with scrambled egg. Its a mild taste. I sometimes make this by myself

Q : How do you carry your stuff?

I use a lot of vacuum packed machine and put them into a big cooler bag or a cart. If I don't have much stuff, I use a knapsack.

Q : Do you have any restaurants you recommend?
"DELHI" at Ginza.
They have a good curry rice
http://www.delhi.co.jp/

"le matin" at Nishi Ogikubo
Its a wine bar. I go there a lot
They have a lunch event once a month and i serve my curry here.

"Homuraan" at Ogikubo
I like their Soba place. I often start drinking from lunch time there
http://www.honmura-an.co.jp/

Q : What is your favorite music

Alek et les Japonaises